Wij mannen koken 1

Elke woensdag om de 2 weken zijn een (kleine) tiental mannen vanaf 16.15 uur aanwezig in de UNIT
om gezamenlijk een maaltijd te bereiden. En die daarna samen smakelijk te consumeren, uiteraard
vergezeld van een gezellig wijntje en biertje. Zij doen dit al jaren, maar de bemanning is door het
afgelopen decennium “door natuurlijk verloop” steeds wat gewijzigd.
Alleen maar mannen: ja, zonder dat er hoe dan ook sprake is van enige vorm van discriminatie. Het
aanvankelijk gebrek aan enige gegronde kennis van de kookkunst veranderde in voldoende inzicht in
koken, braden, blancheren en blussen om -als de wenselijkheid of noodzaak zich voordoen- ons
mannetje te staan in de eigen keuken.
Bij elke sessie treedt één van ons op als “chef”. Hij bedenkt het menu dat steeds uit 3 gangen
bestaat. Hij mailt vooraf voor een goede beschrijving van het recept en hij zorgt er voor dat ALLE
benodigde ingrediënten ter plekke aanwezig zijn.
Bij een welkomstpilsje worden de recepten even doorgenomen en toegelicht waarna de aanwezigen
zich -naar keuze- aansluiten bij bereiding voor- hoofd- of nagerecht.
Zo vanaf half zes nestelen ze zich aan een keurig gedekte tafel om de gerechten te nuttigen en –
desgewenst- van opbouwend commentaar te voorzien.
Als alles is schoongemaakt en opgeruimd, zo tegen de klok van acht, dan betaalt men € 10 pp voor
“alles” .