Aboriginal Art – dot painting

De Aboriginals, inwoners van Australië, kenden geen schrift. De meeste werken verbeelden mythische verhalen van de Droomtijd, de periode voor de wereld vorm kreeg. Afbeeldingen speelden een belangrijke rol in de overdacht van verhalen naar volgende generaties. Sommige kunstenaars gebruikten slechts 4 kleuren en schilderden op boombasten met fijne kruislingse lijntjes, terwijl andere kunstwerken zich kenmerkten door stippels en felle kleuren.

In het Hoi Huis vertalen we de Aboriginal kunst naar onze tijd en omgeving. Terwijl de figuren bij de Aboriginals afbeeldingen zijn van dieren in Australië, werken wij hier rondom allerlei soorten dierenfiguren of we werken geheel abstract. We schilderen met weinig kleur of juist heel kleurrijk. Met stokjes trekken we lijnen en stempelen ronde figuren met spijkers, wattenstaafjes en lucifers. We gebruiken onze eigen motieven en patronen. In eerste instantie werken we op zwart A4 papier en later op doek.

De Aboriginalgroep bestaat inmiddels vanaf 2015, maar je kunt altijd nog deelnemen. Kom eens kijken of deze hobby wat voor je is. We zijn er op  woensdag van 9.30 – 12.00 uur.